zondag 12 december 2010

Laatste week gaat in!

Jahaaaaa, nog een dikke week en we komen weer naar huis..... Nee, nog geen zin in natuurlijk!!!

We zijn nu in Dunedin. Vanuit Lake Wanaka zijn we naar Queenstown gegaan. Een gezellige stad met veel extreme sporten. Wij hebben met een Jetboot over een hele smalle rivier gevaren. Heel erg hard en heel erg leuk. Verder hebben we het behalve tijdens de "Kiwi Crawl" (een avond flink doorzakken in diverse bars) rustig aangedaan. Wel gaan kijken naar bungeejumps en swings maar besloten om dit nog even op onze lijst te bewaren voor een andere keer.

Vanuit Queenstown zijn we richting Milford Sound gegaan. Onderweg regen, regen en nog eens regen. In de avond op een DOC camping in de wildernis gestopt en vanuit de camper naar het mooie meer gekeken. Verder met een stelletje Engelse spelletjes gespeeld in de camper. De regen kwam met bakken uit de lucht.
De volgende ochtend hadden we een boottochtje door de Milford Sound geboekt. Dit is een Fiord, gevormd door gletsjers. Echt een super mooie omgeving!!. Ook hebben we meteen een bezoek gebracht aan een onderwater observatory. Gaaf om te zien hoe het tien meter onder de water spiegel er aan toe gaat. Na een mooie tour zijn we doorgereden naar Invercargill. Hier was niet veel te doen behalve dat we motoren hebben bekeken uit de Burt Monroe film.

Vervolgens via de scenic route naar het zuidelijkste puntje van het Zuidereiland gereden en naar een versteend bos. Veel mooie plekken gezien en door mooie natuur en omgeving gereden. Aangekomen in Dunedin zijn we gisteravond Yellow Eyed pinguins gaan spotten. We hadden geluk en hebben er een stuk of zes aan land zien komen en rond zien hopsen. Tijdens het wachten werden we ge entertained door diverse soorten seals die op de golven aan het surfen waren. Om naar de pinguins te kunnen kijken, moet je je heel goed verstoppen. Als ze je zien of horen, komen ze niet aan de kant...

Vandaag bij zonsondergang gaan we een ander soort pinguin spotten, liggend in de duinen :) en ook kijken of we de albatrossen kunnen zien. Er is hier veel te zien qua dieren en vogels.

Vanavond blijven we dus in Dunedin. Wat we daarna gaan doen, zien we wel weer, nog geen idee!

Liefs!

Geen opmerkingen: