vrijdag 16 mei 2008

Ons eerste dagje in Vietnam!!

Heeey,

Hier een bericht vanaf onze hotelkamer in Hanoi. Ze hadden een fout gemaakt met de reservering, waardoor we nu een suite voor vanavond hebben met eigen pc en internet. Moeten we dus even gebruik van maken. We komen net terug uit 'The Old Quarter' van Hanoi. We hebben een stukje langs het Hoa Kiem meer gewandeld en lekker iets gegeten. We zijn maar op tijd terug gegaan naar het hotel omdat we moe zijn. Caro heeft helemaal niet geslapen en Tom heeft misschien twee uurtjes geslapen in het vliegtuig. De reis is wel heel erg goed verlopen. Ondanks dat we nauwelijks iets hebben geslapen was het toch snel voorbij.

De eerste indrukken nadat we vanaf het vliegveld vetrokken waren weer overweldigend. De geuren, kleuren en bezienswaardigheden rondom je in het verkeer zijn niet te beschrijven. Als je te voet op pad gaat moet je even over een drempel heen en daarna ben je gewoon een van de vele zelfmoordkamikazen die zich in het verkeer gooit. Wel heel erg leuk. De mensen lijken heel erg vriendelijk. De mensen lachen in het voorbij lopen of zeggen gewoon iets tegen je. De cyclo's, taxi's en motorscooters die je vragen of je een lift wil zijn niet te opdringerig en de straatverkopers ook niet. Als je vriendelijk nee zegt en eens naar ze lacht of knipoogt rijden ze gewoon weer verder na een glimlach terug.

We hebben net lekker gegeten in een restaurant op de 5e verdieping met uitzicht over het meer en het waanzinnige verkeer! Het eten was lekker.

Morgenavond blijven we in ieder geval nog in Hanoi slapen en de dag daarna gaan we door met de nachttrein naar Sapa. Sapa is een bergdorp aan de grens van China, dus in het noorden van Vietnam. Om Sapa heen liggen diverse bergdorpen waar de mensen nog via oude traditie wonen en leven. Hier gaan we met de nachttrein heen en morgen gaan we op zoek naar een goed en goedkoop excursiepakket hiervoor. Wat we morgen verder allemaal gaan doen zien we wel!

Nou tot snel maar weer!

Liefs Tom en Caro

Geen opmerkingen: